TAJFUN

  • Średnio wczesna odmiana ziemniaka,
  • TAJFUN najlepiej nadaje się do produkcji frytek oraz do przetwórstwa skrobiowego ze względu na podwyższoną zawartość skrobi,
  • odznacza się typem kulinarnym B-BC, czyli lekko zwięzłym i mączystym oraz
  • wysokim plonem handlowym.

CHARAKTERYSTYKA BULWY:

Kształt okrągło owalny
Barwa skórki żółta
Barwa miąższu żółta
Wielkość 7
Smak 7
Trwałość przechowywania 8

 

 

ODPORNOŚĆ NA CHOROBY:

WIRUS Y 7
LIŚCIOZWÓJ ZIEMNIAKA 7
MĄTWIK odporna
ZARAZA ZIEMNIAKA LIŚCI 5
PARCH ZWYKŁY 8.3
USZKODZENIA MECHANICZNE 5

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: fwrite(): write of 46 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 267

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_write_close(): Failed to write session data using user defined save handler. (session.save_path: /home/users/g/granum/www/106444/html/application/session)

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: